Blog

Telegram: Bezpečná sociální síť pro komunikaci a sdílení

1. 6. 2023

V dnešní digitální době je komunikace a sdílení informací klíčovým aspektem našeho každodenního života. Sociální sítě hrají v tomto směru významnou roli. Jednou takovou, v poslední době velmi oblíbenou, sociální sítí je Telegram. Jedná se totiž o velice bezpečnou platformu, která nabízí spolehlivý a rychlý způsob komunikace a sdílení souborů mezi uživateli.

Důraz na bezpečnost a soukromí uživatelů

Jedním z klíčových prvků, který odlišuje Telegram od jiných sociálních sítí, je jeho důraz na bezpečnost a ochranu soukromí. Telegram využívá šifrování koncových bodů, což znamená, že obsah zpráv je šifrován již během přenosu, a není tedy možné, aby jej četly třetí strany. To dává uživatelům pocit důvěry a jistoty, že jejich soukromé konverzace jsou chráněny.

Tajné chaty na Telegramu

Další zajímavou funkcí Telegramu je možnost tajného chatování. Tajné chaty umožňují uživatelům posílat zprávy, které se po určité době automaticky mažou. Tato funkce je užitečná pro citlivé a důvěrné rozhovory, kdy je pro vás žádoucí, aby vaše zprávy nezůstaly na zařízení příjemce ani na serverech Telegramu.

Telegram také poskytuje uživatelům 2GB cloudové úložiště pro sdílení souborů. To znamená, že můžete jednoduše nahrávat a sdílet dokumenty, fotografie, videa a další přílohy se svými kontakty a nemusíte se obávat, že soubory budou moc velké nebo že vám dojde místo.

Veřejné kanály a skupiny na Telegramu

Telegram nenabízí jenom komunikaci mezi jednotlivci, ale je zde také možné vytvářet veřejné kanály a skupiny. Zatímco skupiny poskytují prostor pro diskuse a sdílení názorů, kanály umožňují zveřejňování obsahu a informací pro širokou veřejnost. Uživatelé mohou vytvářet skupinové chaty až se dvěma sty tisíci členy. To je užitečné pro organizace, komunity a týmy, které potřebují efektivně komunikovat a sdílet informace s velkým počtem lidí.

Tato platforma je dostupná pro mobilní telefony (Android, iOS) a desktopové aplikace Windows, macOS a Linux. Telegram je tedy jednoduše přístupný a univerzální, což umožňuje uživatelům komunikovat na různých zařízeních. Jejich komunikace tak zůstává nepřetržitá a plynulá.
Telegram také disponuje řadou funkcí, jako jsou hlasové hovory a videohovory, boti pro překlad textu, upozornění na zprávy, automatické mazání zpráv a další, což umožňuje uživatelům přizpůsobit si aplikaci svým potřebám a preferencím.

Rozdíly mezi placenou a neplacenou verzí Telegramu

Zdvojnásobené limity
S Telegramem Premium můžete sledovat až tisíc kanálů, vytvořit až 20 složek chatu po dvou stech chatech, přidat 4 účty do libovolné aplikace Telegram, připnout 10 chatů do hlavního seznamu a vyhradit si až 20 veřejných odkazů na t.me. Můžete také napsat delší bio a zahrnout do něj odkaz a mít 10 oblíbených nálepek a 400 uložených GIFů.

Nahrávání souborů o velikosti 4 GB
Předplatitelé služby Telegram Premium mohou posílat média a soubory o velikosti až 4 GB (o 2 GB více než ve free verzi), které si mohou stáhnout všichni uživatelé.

Převod hlasu na text
Uživatelé služby Telegram Premium mohou přepisovat hlasové zprávy a videozprávy a rychle si je přečíst – nebo si zkopírovat důležité detaily ze zvukového záznamu. Přepisy můžete hodnotit, abyste je mohli vylepšit.

Prémiové nálepky
Předplatitelé Telegramu Premium mohou posílat desítky samolepek s celoobrazovkovými efekty, které vidí všichni uživatelé.

Jedinečné reakce
Prémioví uživatelé mají k dispozici více způsobů, jak reagovat na zprávy – mohou přidat až tři reakce na zprávu a reagovat pomocí vlastních emoji.

Pokročilá správa chatu
Telegram Premium obsahuje nové nástroje pro uspořádání seznamu chatů – například změnu výchozí složky chatu tak, aby se aplikace vždy otevřela ve vlastní složce, nebo nepřečtené místo všech chatů.

Žádné reklamy
V některých zemích se sponzorované zprávy zobrazují ve velkých veřejných kanálech. Tyto minimalistické reklamy chránící soukromí pomáhají podporovat provozní náklady Telegramu, ale předplatitelům služby Telegram Premium se již zobrazovat nebudou.

Nastavení soukromí hlasových zpráv
Prémioví účastníci mohou kontrolovat, kdo jim může posílat hlasové zprávy a videozprávy.

Převod hlasu na text pro videozprávy
Uživatelé Telegramu Premium mohou klepnutím na tlačítko → A vedle videozpráv nebo hlasových zpráv přepsat zvuk.

Překlad chatu a kanálů v reálném čase
Prémioví uživatelé mohou překládat celé chaty a dynamicky je aktualizovat při posouvání.
video zde

Jak Telegram může využít firma

Zákaznický servis
poskytování zákaznického servisu, jako například odpovídání na dotazy, řešení problémů a poskytování podpory
rychlá a přímá komunikaci se zákazníky, což může vést k vyšší spokojenosti zákazníků a zvýšení loajality ke značce

Marketingové účely
propagace svých produktů a služeb, například zasíláním reklamních sdělení a slevových kódů
vytváření skupin pro sdílení novinek a informací o produktech se zákazníky
Interní komunikace
komunikaci se zaměstnanci, například k výměně informací, koordinaci projektů a plánování schůzek
Bezpečná komunikace
Telegram je známý svou silnou šifrovací technologií, což znamená, že je vhodný pro firmu, která potřebuje zabezpečenou a soukromou komunikaci s ostatními firmami nebo s klienty

Potřebujete pomoci s nastavením sociálních sítí nebo jejich správou? Napište nám na info@foxo.cz nebo volejte na +420 773 318 531.

Mohlo by vás zajímat

Jaké analytické služby nabízíme pro váš web? Přehled našich služeb

6. 3. 2024

Kolik stojí výroba HTML5 on-line bannerů?

16. 11. 2023

Umělá inteligence v praxi: Jak naše reklamní agentura využívá AI pro copywriting, analýzu dat a tvorbu vizuálů

5. 8. 2023